Kruisbestuiving van cleantech tussen Vlaamse en Chinese provincies

11-02-2019

Eind deze maand vertrekt een delegatie van Vlaamse provincies samen met Cleantech Flanders voor twee weken naar China. In het kader van deze premissie werd op 5 februari een netwerkevent georganiseerd met Vlaamse cleantechbedrijven die op zoek zijn naar opportuniteiten in China.

Ruim 120 deelnemers woonden het netwerkevent bij en 17 bedrijven toetsen hun businessactiviteiten af met de Chinese markt. Meteen een geslaagde start voor het I2PCC-project, waarvan Alice Cooman van de provincie Antwerpen de ambities schetste.

Eric Verhulst van Altreonic en Nico Vanherle van Jaga getuigden hoe zij vandaag zakendoen in China. Michèle Surinx van Flanders Investment & Trade gaf vervolgens nuttige tips & tricks over waar je als bedrijf op moet letten als je wil ondernemen in China. Tot slot kregen 17 bedrijven de kans om hun business kort te pitchen voor een vakjury met cleantech professionals. Dit gaf een goed beeld van de huidige Vlaamse businessopportuniteiten. Een ideale voorbereiding voor de missie naar China eind deze maand.

Deze premissie heeft namelijk de ambitie de link te leggen met de cleantechbehoeften van de Chinese zusterprovincies: Chengdu, Chongqing, Guangdong, Hebei en Shaanxi. Waar kan Vlaamse cleantech concreet worden ingezet in China? En andersom: welke Chinese cleantechoplossingen zijn hier bruikbaar?

Is jouw bedrijf ook geïnteresseerd om haar businessactiviteiten uit te breiden naar de Chinese markt?

Contacteer Sonja Van den Bergh voor meer informatie via sonja.vandenbergh@cleantechflanders.com

I²PCC is een gezamenlijk project van de provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen, met de steun van Cleantech Flanders en Flanders Investment & Trade, BCECC en VCKK. Het project ontvangt financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Meer informatie over I²PCC.

Partners

Aankomende events

Aankomend event

Sfeerbeelden