Chinese delegatie uit Tianjin zoekt Vlaamse cleantech voor recyclage van afvalstromen

03-12-2018

Op 26 november verwelkomde Cleantech Flanders bedrijfsvertegenwoordigers van de Chinese stad Tianjin en de Tianjin Economic Development Association (TEDA). Ook een delegatie van de Belgische Chinese Kamer van Koophandel was aanwezig tijdens dit bezoek bij VITO in Antwerpen.

De stad Tianjin is de grootste kuststad in Noord China en heeft meer dan 15 miljoen inwoners. Met de vierde grootste bevolkingsdichtheid van China en hun grote zeehaven als transitpoort naar Beijing zijn er heel wat uitdagingen voor deze stad. Tianjin krijgt te maken met steeds strengere eisen inzake milieubescherming en luchtkwaliteit.

In dat kader was de delegatie zeer geïnteresseerd om informatie uit te wisselen over cleantech en andere schone technologieën om aan deze eisen te kunnen voldoen. Hun interesse ging vooral uit naar de recyclagemogelijkheden in Vlaanderen. Met name procestechnologieën voor industriële afvalstromen zoals vluchtige organische stoffen (VOS) en vloeibare en vaste afvalstromen.

De dag werd afgesloten met een zeer gewaardeerd bezoek op het terrein van Veolia Environmental Services. On-site kregen de delegatieleden te zien hoe gevaarlijke afvalstromen worden behandeld met verschillende conversie- en recyclagetechnieken.

Heb je vragen of wil je meer informatie, contacteer Sonja Van den Bergh.

Aankomende events

Aankomend event

Sfeerbeelden

Presentaties