Chongqing bezoekt Cleantech Flanders

28-10-2018

Sinds 2010 heeft POM Antwerpen een vriendschapsakkoord met Chongqing, de grootste stadsprovincie van China. Op 16 oktober bracht het Chongqing Environmental Protection Bureau (CEPB) een bezoek aan Vlaanderen. Als faciliterende organisatie vroeg POM aan Cleantech Flanders om een programma op te stellen met focus op waterzuivering en afvalstromen.

Het CEPB is het departement binnen de stedelijke overheid dat bevoegd is voor milieubescherming. Chongqing behoort met zijn 32 miljoen inwoners en economische groei van 9,3% tot de snelste groeiers. De ligging langs de Yangtze, de langste rivier van Azië en wereldwijd één van de drukst bevaarde rivieren, biedt veel opportuniteiten. Tegelijkertijd zorgt dit ook voor een grote uitdaging op het vlak van water- en grondvervuiling. 

Cleantech Flanders voorzag voor de Chinese delegatie enkele interessante uiteenzettingen rond de gevraagde topcis: Blue Foot Membranes sprak over 'Reducing the world’s water footprint', Cleantech Flanders gaf een overzicht over de Vlaamse Cleantech en ook de ‘Carbstone technology CO2 as cement in building blocks’ werd toegelicht. Verder gaf VITO een overzicht van de verschillende onderzoeksdomeinen rond cleantech. Na de uiteenzettingen werd de dag afgesloten met een bezoek aan Greenville, incubator voor Vlaamse cleantech.

Het CEPB zal de Vlaamse cleantechkennis meenemen en verspreiden in de vorm van bewustmaking en sensibilisatie bij de brede bevolking. De expertise implementeren ze bij de opstart van openbare projecten rond waterzuivering en bodemreiniging.

Wil je jouw cleantechinnovatie voorstellen tijdens een volgend bezoek van een Chinese delegatie aan Vlaanderen? Neem dan contact op met Sonja Van den Bergh via sonja.vandenbergh@cleantechflanders.com.

Aankomende events

Aankomend event

Sfeerbeelden