Drie start-ups uit de Benelux gaan door naar wereldfinale ClimateLaunchpad

17-07-2018

Op 13 juli organiseerden Cleantech Flanders, Greenville en VITO samen met de Nederlandse collega's de Beneluxfinale van ClimateLaunchpad, ’s werelds grootste cleantechcompetitie. Sponsh, NuReCo en CoirWood nemen deel aan de wereldfinale op 1 en 2 november in Edingburgh.

Waterschaarste staat hoog op de klimaatagenda. Het is dan ook niet verrassend dat twee van de drie finalisten hiermee bezig zijn. Sponsh, de eerste finalist, ontwierp een doek dat 1,3 liter water per vierkante meter produceert uit de lucht. Dankzij hun slimme doek kan je water produceren op afgelegen gebieden. Ook is deze doek ideaal voor wijngaarden of gewoon de fruitteelt in het algemeen. Voorlopig bevindt deze cleantechoplossing zich nog in de labofase.

De tweede winnaar die uit de bus kwam, NuReCo, ontwikkelde een nieuwe manier om microplastics uit vervuild water te zuiveren. Dankzij hun innovatieve techniek hebben rioolwaterzuiveringsstations 55% minder chemicaliën nodig om de microplastics te verwijderen. Het eerste prototype van de MBB-Fox® technologie is al op de markt.

De derde plaats was voor CoirWood dat zich focust op het opwaarderen van materialen. Ze gebruiken de schil van een kokosnoot om houten planken mee te maken. Bij het maken van MDF, planken van geperste houtvezels, worden er immers veel chemicaliën gebruikt. Hiervoor willen zij een hernieuwbaar alternatief ontwikkelen.

Deze top drie - Sponsh, NuReCo en CoirWood - zal samen met 130 andere finalisten over de wereld hun cleantechinnovatie pitchen tijdens de wereldfinale op 1 en 2 november in Schotland. Wil je samen met zo’n 600 ondernemers, start-ups en investeerders netwerken? Schrijf dan nu in voor de finale van 's werelds grootste cleantechevent.

Aankomende events

Aankomend event