134.988 euro subsidies voor slimme software die waterbeheer duurzaam maakt

29-09-2017

Een gemiddelde gemeente telt honderen installaties voor waterbeheer: van grote pompstations tot kleine besturingskasten. i-Sago, Ireckon en Wastewater slaan de handen in elkaar om die systemen te automatiseren. Zo worden ze duurzamer en efficiënter.

Waterbeheerinstallaties evolueerden de jongste jaren van kasten vol draden en schakelaars naar besturingssystemen op basis van software. Het grote nadeel is dat monteurs en beheerders een heleboel gegevens moeten verzamelen en invoeren om het systeem goed te laten functioneren. De installaties verbruiken veel energie en bij elke storing moeten tientallen metingen opnieuw gebeuren. i-Sago, Ireckon en Wastewater willen hiermee komaf maken en ontvingen van CrossRoads 134.988,40 euro subsidies om deze uitdagingen aan te pakken.

i-Sago, Ireckon en Wastewater ontwikkelen geautomatiseerde installaties die zelf de nodige metingen doen. Met sensoren en slimme hard- en software is een besturingssysteem gebruiksklaar zodra het wordt aangekoppeld. Een intuïtieve dialoogsoftware loodst de gebruiker stap voor stap door de procedures. Dat verlicht het takenpakket van de beheerders en de monteurs, die vaak onder tijdsdruk of in moeilijke omstandigheden aan besturingssystemen werken. De nieuwe, geautomatiseerde installaties zijn makkelijk op te bouwen en te onderhouden. 

Meer informatie over CrossRoads

Aankomende events

Aankomend event