135.000 euro subsidies om kunstmatten te recycleren

19-01-2017

Voetbal wordt steeds meer op kunstgras gespeeld. Het probleem is dat de duurzame recyclage van kunstgrasmatten vandaag nog in de kinderschoenen staat. Tuf Recycling en Despriet Gebroeders gaan zich samen buigen over de recyclage van grasmatten. 

Kunstgrasvelden zijn populair aangezien ze een minimum aan onderhoud vragen. Na 15 jaar zijn de matten versleten en moeten ze worden verwijderd en vernieuwd. Vandaag wordt het grootste deel geëxporteerd en verbrand wat erg milieuonvriendelijk is. Slechts een klein deel kan worden hergebruikt of gerecycleerd. De huidige recyclagetechnieken bestaan uit het versplinteren en vermalen van de matten. Dit is een duur en moeilijk proces. 

Volgens Tuf Recycling en Despriet Gebroeders is er sprake van een duurzame recyclage wanneer het product droog en zandvrij wordt verwerkt. Ze gaan hun eigen machine optimaliseren door meer borstels en kammen en warme luchtblazers te installeren zodat er minder zand in de matten achterblijft. Daarna gaan ze zich buigen over de recyclage van grasmatten tot hoogwaardige componenten om het restafval tot een minium te beperken. 

Meer informatie over CrossRoads

Aankomende events

Aankomend event