Topspreker David S. Abraham voor de eerste keer in België

24-05-2016

13 topsprekers gingen op 17 mei tijdens Cleantech Connected in Antwerpen met ondernemers, beleidsmakers en wetenschappers in debat. Dit om de toekomst van cleantech te bespreken in de wereld, Europa en Vlaanderen.

David S. Abraham nam de deelnemers mee in de wereld van de zeldzame metalen. Cleantechoplossingen zoals windmolens en elektrische voertuigen vereisen zeldzame metalen zoals neodymium en dysprosium. Hij schreef hierover een bevattelijk boek “The Power of Elements” en wordt regelmatig geïnterviewd door The Economist, The Guardian, The Financial Times, The Washington Post, …

Jamie Butterworth verdiepte zich ook in de circulaire economie. Als ex-CEO van de Ellen MacArthur Foundation leerde hij het concept 'circulaire economie' kennen en ontwikkelde het verder. Over concepten denken is één ding. Ermee aan de slag gaan is iets anders. Circulaire bedrijven ondervinden moeilijkheden om voldoende snel geld te vinden voor hun groei. Jamie besloot dan ook om voor de actie te gaan. Hij richtte samen met andere ervaringsdeskundigen uit de venture capital wereld een specifiek fonds op over circulaire economie. Zijn droom zette hij om in daden. Zijn concept werd getransformeerd naar kapitaal. Jamie maakte alvast deze transitie.

En Régis Dando is in Frankrijk al jaren aan de weg aan het timmeren om van remanufacturing ook een echte, groeiende business op te zetten. Korte ketens staan centraal in de circulaire economie. De kortste keten is producten een tweede leven geven. Een essentiële circulaire stap is producten herstellen en een goede onderhoudsbeurt geven.

Aankomende events

Aankomend event

Video