Lancering van de cleantechcluster regio Gent met zes Vlaamse partners

25-05-2016

De stad Gent zet in op economische niches met potentieel. Cleantech of schone technologie is daar één van. De stad wil dan ook de toepassing van cleantech stimuleren, kennisuitwisseling faciliteren en samenwerking aanmoedigen.

De stad Gent, de haven van Gent, de Universiteit Gent, de provincie Oost-Vlaanderen, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Vlaanderen en Cleantech Flanders lanceerden op 18 mei 2016 de cleantechcluster regio Gent. Tegen 2030 wil de regio Gent uitblinken als een robuust en veerkrachtig ecosysteem. Dit vergt een sectoroverschrijdende aanpak op het vlak van energie, materialen, mobiliteit en water. De regio Gent heeft nog heel wat groeipotentieel. Co-creatie is essentieel voor het opbouwen van een cleantechecosysteem in deze regio. Technologie, milieuwinst en economische groei kunnen perfect samengaan. 

De Gentse regio heeft alle troeven om zich als cleantechcluster te profileren. Arne Verliefde van de Universiteit Gent gaf meer uitleg over het industrieel waterhergebruik in de Gentse kanaalzone. Stijn Vanhoestenberghe van Aqua4C had het over de synergie tussen zijn viskwekerij en een tomatenteler waarbij water, nutriënten en energie worden uitgewisseld. Kris Peters verraste de deelnemers met haar schoenenconcept “Alice”. En Wouter Demuynck vertelde zeer enthousiast over de transformatie van een voormalige industriezone tot een duurzame woonzone waarbij keuken- en afvalwater worden verwerkt tot groene energie, fosfaten en proper water.

Meer informatie over de cleantechcluster regio Gent

Aankomende events

Aankomend event