François Sonnet, de oprichter van SolarCoin, was op 30 mei voor de eerste keer in België

04-06-2016

Het energiesyteem van de toekomst moet slim zijn en zal dus ook kennis met zich mee moeten dragen. SolarCoin, een blockchain gebaseerde munteenheid, is een disruptieve technologie voor het energiesysteem van morgen.

Tijdens deze workshop heeft François Sonnet, de oprichter van SolarCoin en die voor de eerste keer in België was, de technologie uitgelegd en de mogelijkheden getoond waaraan wordt gewerkt. Doel was na te gaan hoe we deze technologie in Vlaamse technologie kunnen inbouwen en/of hoe we als Vlaams energiesysteem nieuwe businessmodellen kunnen uitbouwen.

In januari 2014 startte de SolarCoin Foundation met het testen van het SolarCoin claiming protocol met een webgebaseerde portemonnee. Op dit ogenblik is er al 85.000 MWh zonne-energie ‘geclaimed'. Een jaar later werken dochterorganisaties Solcrypto en het SolarChange platform samen met mogelijke dienstenleveranciers om nieuwe toepassingen op dit platform te ontwikkelen. SolarChange is al toegelaten op het IBM Accelerator program in Tel Aviv, Alpha Zone. Solcrypto/ElectriCChain stelden op 1 juni de eerste Blockchain-Datalogger voor photovoltaïsche elektriciteitsproductie voor in Londen waarin het SolarCoin claiming protocol is geïntegreerd. Is dit de start van het energie-informatietijdperk met bijhorende nieuwe businessmodellen?

Aankomende events

Aankomend event