Wat heeft circulair waterhergebruik te bieden voor jouw bedrijf?

15-11-2016

Op 8 november maakten 50 deelnemers kennis met de mobiele waterzuiveringsinstallatie van IMPROVED. Deze installatie kan variaties in waterkwaliteit online en mobiel linken aan ongewenste fenomenen zoals microbiële groei, vervuiling en corrosie.

Tien partners zetten zich met IMPROVED in voor een duurzame aanpak van de industriële proceswaterketen. Ze ontwerpen en bouwen een mobiele onderzoeksinfrastructuur die het toelaat om vanuit verschillende waterbronnen, verschillende kwaliteiten proces- en ultrapuur water te produceren. De installatie zal in staat zijn om de invloed van de verschillende waterkwaliteiten op het downstream proces waarin het water wordt gebruikt te stimuleren. 

De onderzoeksinstallatie is mobiel en plug-and-play zodat de dynamiek van variërende bronkwaliteit en variërende procescondities kan worden onderzocht. De installatie helpt bedrijven om integraal waterbeheer rond hun eigen site te ontwikkelen. 

Van september 2017 tot april 2018 wordt de onderzoeksinstallatie getest bij Yara. BASF test vanaf mei 2018 de onderzoeksinstallatie. 

Meer informatie over IMPROVED

Aankomende events

Aankomend event