Beaulieu zoekt innovators om hun producten beter biologisch afbreekbaar te maken

04-04-2017

De Beaulieu International Group, een groot chemie- en productiebedrijf dat actief is in 16 landen, zocht tijdens het meet the buyer event leveranciers om hun producten beter biologisch afbreekbaar te maken in natuurlijke omstandigheden zoals bodem of water. 

De partners van SCALE-UP slaagden erin om enkele interessante en innovatieve leveranciers aan Beaulieu voor te stellen. Op 29 maart kwamen start-ups uit verschillende Europese landen naar Mechelen om hun innovatieve oplossingen te presenteren. Zo stelde Cambond uit het Verenigd Koninkrijk koolstofarme vervangers van formaldehyde in houten panelen voor. Pond uit Denemarken bood dan weer bioharsen aan met een prestatie die vergelijkbaar is met epoxyhars. Spinnova uit Finland stelde slimme vezel- en garenontwikkelingen voor met een botanisch gebaseerde labelling. Rodenburg Biopolymers uit Nederland stelde een biogebaseerde verpakkingsfilm uit aardappelzetmeel voor.

SCALE-UP is een samenwerking tussen vijf Europese cleantechclusters: Cleantech Inn van Zweden, CLEAN van Denemarken, Cambridge Cleantech van Verenigd Koninkrijk, Clean Tech Delta van Nederland en i-Cleantech Vlaanderen van België. Deze clusters versnellen samen de marktintroductie van innovatieve cleantechproducten of -diensten.

Meer informatie over SCALE-UP

Aankomende events

Aankomend event