Yulin is een veilige en efficiënte brug voor eerste ervaringen op de Chinese markt

12-05-2017

De dunbevolkte regio Yulin is vooral gekend voor zijn enorme reserves aan energie (zoals steenkool, gas en petroleum) en mineralen (onder meer rock salt). Door de grote aanwezigheid van zon en wind is Yulin ideaal voor alternatieve energiebronnen. 

Op 28 april ontving Flanders Cleantech Association de delegatie uit Yulin, de noordelijkste regio van Antwerpens partnerprovincie Shaanxi. De delegatie werd geleid door de vice-burgemeester, de heer Zhang Haifeng. De provincie Antwerpen zorgde voor een gevuld programma met onder andere een bezoek aan de chemiecluster in de haven van Antwerpen.

Met het oog op een schonere ontginning van de rijkdommen die Yulin heeft, wil de delegatie de energie-efficiëntie aanpakken en de CO2-uitstoot reduceren. Om deze doelen te bereiken wil de delegatie in contact komen met Vlaamse bedrijven die actief zijn in deze sectoren. Ook circulaire economie staat op de Chinese agenda. Zeker voor de verdere ontwikkeling van het Jinjie Industry Park in Shaanxi Shenmu County is China op zoek naar duurzame oplossingen.

Aankomende events

Aankomend event