Kick-off van RAWFILL die een nieuwe circulaire economie voor grondstoffen ondersteunt

15-06-2017

In de regio Noord-West Europa zijn er ongeveer 100.000 afvalopslagplaatsen. Voor de meeste storten ontbreken beheerssystemen wat leidt tot lokale vervuiling en beperkingen voor het landgebruik. Hier willen de partners van RAWFILL verandering in brengen.

Grote volumes grondstoffen uit stortplaatsen kunnen via landfill mining in de circulaire economie worden gebracht. Vandaag zijn er geen betrouwbare data beschikbaar over het potentieel van terugwinning van grondstoffen uit afvalopslagplaatsen. RAWFILL zal een methode ontwikkelen om een uitgebreide inventaris van stortplaatsen op te bouwen. Geofysische studies zullen ingezet worden om de ontbrekende data te verzamelen. Hierdoor kunnen de overheden en de eigenaars van stortplaatsen de juiste beslissingen nemen. 

Tijdens de kick-off werden de uitdagingen toegelicht door Claudia Necalau van SPAQuE. Renaud De Rijdt van Atrasol ging dieper in op de ontwikkeling van een structuur voor inventarissen van afvalopslagplaatsen. De toegevoegde waarde van geofysica voor landfill mining projecten werd duidelijk in kaart gebracht door Jonathan Chambers van NERC. 

Meer informatie over RAWFILL

Aankomende events

Aankomend event