Vlaamse cleantechbedrijven pitchten hun innovatieve oplossingen in Shaanxi

28-09-2017

Op 14 en 15 september bracht een Chinese delegatie uit de provincie Shaanxi een bezoek aan Antwerpen. Beide provincies hebben al decennia lang een vriendschapsrelatie. Onder meer Janssen Pharmaceutica heeft er haar belangrijkste Chinese vestiging.

Op 14 september startte het programma met een bijeenkomst in de kantoren van Flanders Cleantech Association in Berchem. Na een introductie door VITO over Waste Recycling Research, schetste de Chinese delegatie de economische zwaartepunten van de provincie Shaanxi en de uitdagingen op het vlak van afvalbeheer, energie en milieu. Voor oplossingen werd naar de bevriende regio Vlaanderen gekeken.

De cleantechbedrijven die hun innovaties voorstelden waren Enprotech, Meam en Xant.

Via de delegatieleden, die bestond uit hooggeplaatste functiehouders, verkenden ze de eerste kiemen voor samenwerking. Enkele delegatieleden kunnen immers de juiste deuren openen in de Provincie Shaanxi voor samenwerkingen op het vlak van energie en milieu. 

Het gaat dan over:

  • Mr. Wang Guolong, Deputy Director General, Commerce Department of Shaanxi
  • Mr. Zhang Jianguo, Vice-Director-General Shaanxi Foreign Affairs Office
  • Zhou Lifa, Director of SPIERCE (Shaanxi Provincial Institute of Energy Resources & Chemical Engineering)

Na de presentaties en een geanimeerde vragenronde, scheepte de delegatie in voor bezoeken aan de Hooghe Maey en de Precious Metal Refinery Plant van Umicore in Hoboken.

Vrijdag 15 september stond in het teken van de behandeling en valorisatie van dierlijk afval, en green buildings. De bijeenkomst vond plaats bij Kamp C in Westerlo.

Aankomende events

Aankomend event