Eerste Vlaamse cleantechmarkt met meer dan 40 standhouders in Brussel op 28 november

05-12-2017

Tijdens het Cleantechfestival organiseerden we voor de eerste keer een cleantechmarkt. Meer dan 40 standhouders toonden wat cleantech concreet is door de deelnemers te laten rondkijken, te proberen, te voelen en te proeven.

Zo konden de deelnemers zien hoe afvalhout een nieuw leven kreeg in meubelen en speelgoed. Hiervoor zijn vogels een voorbeeld voor ons. Ze passen de essentie van de circulaire economie toe door dood hout te gebruiken voor nesten. Ook konden de deelnemers een kijkje nemen in de douche van de toekomst die is uitgerust met een intelligent waternetwerk. Via een geanimeerde informatiedisplay werden de deelnemers dan gestimuleerd om minder water te gebruiken. Houtkaarsen die een tweede leven geven aan de 800.000 appelbomen die jaarlijks werden gerooid, toonden een win-win met de appelboeren. En nog veel meer.

De keynote sprekers namen de 350 deelnemers mee in de vier domeinen van cleantech waarin Vlaanderen uitblinkt: energie, materialen, mobiliteit en water. Stefan Lodeweyckx (CEO @ Enervalis) nam de deelnemers mee in de wereld van "smart green energy communities". De havenvan Antwerpengaf aan met welke uitdagingen ze te maken hebben als logistieke draaischijf voor de circulaire economie. Aleksandra Rybczynska (Associate @ Bloomberg) onthulde de globale trends in de elektrificatie van het transport. Erwin Ollivier (general manager @ Athlon)gaf zijn visie op de elektrificatie van de bedrijfswagens. En Jan Goossens (CEO @ Aquafin) vertelde welke onbenutte grondstoffen afvalwater bevat. Karsten Lumbye Jensen (Chief Innovation Officer @ Aarhus Vand uit Denemarken) pakte uit met het meest innovatieve waterzuiveringsstation.

Tijdens het Cleantechfestival werd ook het cleantechrapport van 2017 gelanceerd dat massaal werd opgepikt door de pers. Dit rapport geeft een overzicht van de belangrijkste facts & figures in de domeinen energie, materialen, mobiliteit en water en vergelijkt ze met de resultaten van andere Europese landen. Met het cleantechrapport krijg je een inzicht in het Vlaamse cleantechecosysteem, leer je de cleantechambities kennen en maken we je wegwijs in de economische activiteiten rond cleantech. Check het cleantechrapport. 

Aankomende events

Aankomend event

Video