Enprotech vindt Chinese partner tijdens Cleantech Invest Roadshow

22-12-2017

Zeven Vlaamse cleantechbedrijven stelden zich voor tijdens de Cleantech Invest Roadshow in vier Chinese steden. Met telkens meer dan 60 deelnemers leidde dit alvast tot een 12-tal concrete verkenningen voor een structureel partnership.

Jixing, Qindao, Zhengzhou en Beijing: vier Chinese steden op vijf dagen tijd. Met in elke stad meer dan 60 Chinese geïnteresseerden was dit alvast het bewijs van een zeer geslaagde Cleantech Invest Roadshow georganiseerd door Flanders Investment & Trade in samenwerking met Flanders Cleantech Association en VITO.

Met zeven bedrijven in portefeuille mocht Flanders Cleantech Association begin december de interesse wekken van Chinese bedrijven, voornamelijk corporates. Deze Vlaamse bedrijven namen deel: Derbigum, Enprotech, Exypnos, iLumen, Phibo Industries, Prime Water en XANT.

Sommige Chinese geïnteresseerden maakten de oversteek naar de stad aan de westkust per vliegtuig. Dit was ook het geval voor een groot bedrijf actief in de olie- en gassector. Het liet zijn oog vallen op Enprotech. In maart plant het bedrijf een bezoek aan Vlaanderen om Enprotech te ontmoeten. De volgende maanden staan in het teken van het verder ontwikkelen van de eerste contacten tussen de Chinese en Vlaamse bedrijven.

Aankomende events

Aankomend event