Het Vlaams bedrijf Tiger Power voorziet India van groene energie dankzij PowerCamp®

21-02-2018

PowerCamp®, een product van Tiger Power ontwikkeld in samenwerking met VITO is een slimme combinatie van een plug-and-play zonne-energiesysteem en een langetermijn-energieopslageenheid, dat regio's onafhankelijk maakt van fossiele brandstoffen. 

Maar liefst 250 miljoen Indiërs hebben geen toegang tot elektriciteit. Vooral in het noorden zijn hele dorpen zelfs niet aangesloten op het elektriciteitsnet. De Indiase premier Narendra Modi wil daar verandering in brengen en tegen eind 2018 alle Indiërs van elektriciteit voorzien. Hiervoor ging het National Institute of Solar Energy - een autonome afdeling van het Ministerie van nieuwe en hernieuwbare energie van de Indiase overheid - een samenwerking aan met het Vlaamse cleantechbedrijf Tiger Power. 

Tiger Power, dat betaalbare en betrouwbare schone energie levert in afgelegen locaties, zal PowerCamp® binnenkort valideren voor gebruik in India. PowerCamp® is een slim energiemanagementsysteem dat de Sunfold® en de Storager®, twee andere producten van Tiger Power, op de meest efficiënte manier laten samenwerken. De Sunfold® is enerzijds een vouwbare module om zonne-energie te produceren en op te slaan in een batterij. Dit systeem wordt gemonteerd op een container die meteen ook dient voor het transport en ter plaatse wordt gebruikt als ondersteunende structuur. Anderzijds wordt in de Storager® regen- of grondwater omgezet in waterstof dat, wanneer daar nood aan is, weer wordt omgezet in elektriciteit. Ook de Storager® is compact en mobiel. 

Via een gezamenlijke verklaring ondertekend in aanwezigheid van vicepremier Alexander De Croo, ambassadeur Jan Luykx en MNRE-secretaris Rajeev Kapoor kondigden Chris Prengels, CEO van Tiger Power en S.K. Singh, directeur-generaal van het National Institute of Solar Energy hun samenwerking aan voor de validatie van dit unieke seizoensgebonden energieopslagsysteem van het Vlaamse Tiger Power. Deze samenwerking is de eerste concrete overeenkomst die wordt gesloten onder het algemeen memorandum van overeenstemming tussen België en India met betrekking tot hernieuwbare energietechnologieën.

Aankomende events

Aankomend event