7 KMO’s boden Profel duurzame oplossingen aan voor de verloren productiewarmte

21-03-2018

Op 14 maart organiseerde SCALE-UP een meet the buyer event in Overpelt. Profel, de grootste Europese fabrikant van ramen en deuren, zoekt namelijk een energie-efficiënte oplossing om hun warmte- en koelingsprocessen beter op elkaar af te stemmen.

i-Cleantech Vlaanderen selecteerde op basis van de cleantechbehoefte(s) de juiste KMO’s voor Profel. 7 KMO’s stelden tijdens het meet the buyer event hun duurzame oplossingen voor aan het energieteam van Profel. Zo werden de volgende innovaties voorgesteld: het gebruik van een warmtewisselaar of een steamexpander of het inzetten van adiabatische koeling.

Zowel Profel als de deelnemende KMO’s gaven aan dat het meet the buyer event georganiseerd door SCALE-UP een waardevolle bijdrage is om te komen tot een innovatief en duurzaam aankoopbeleid. De meerwaarde voor Profel zit hem vooral in het feit dat het probleem door meerdere KMO’s op verschillende manieren wordt benaderd. Achteraf gaf Profel ook aan dat er nog drie vervolggesprekken zullen komen. Om het technologische aspect van de probleemstelling beter te kaderen, werd het event afgesloten met een rondleiding in de productiehal van Profel.

SCALE-UP is een samenwerking tussen vijf Europese cleantechclusters: Cleantech Inn van Zweden, CLEAN van Denemarken, Cambridge Cleantech van het Verenigd Koninkrijk, Clean Tech Delta van Nederland en i-Cleantech Vlaanderen van België. Deze clusters versnellen samen de marktintroductie van innovatieve cleantechproducten of -diensten.

Meer informatie over SCALE-UP

Aankomende events

Aankomend event