Schrijf in voor de missie over circulaire economie naar Singapore en Maleisië van 5-12/06

Van 5 tot en met 12 juni organiseert de Europese Commissie een circulaire economische missie naar Singapore en Maleisië. De missie heeft als doel samenwerkingen rond technologie-uitwisseling en business opportuniteiten tussen Europa en Zuidoost-Azië te identificeren. Deelname is gratis.
 
De ontwikkeling van een circulaire economie is essentieel om duurzame economische groei te bevorderen en nieuwe banen te creëren. De regio Zuidoost-Azië staat voor een grote uitdaging om het delicate evenwicht tussen ecologische duurzaamheid en economische ontwikkeling te behouden. De toenemende bevolkingsgroei en een snelle economische groei hebben een negatieve impact op het milieu gehad. Stedelijke vraagstukken doen zich vooral voor in megasteden zoals Kuala Lumpur en Singapore.
 

Wat zijn de doelstellingen van deze missie?

  1. Het bevorderen van circulaire economie, duurzame en inclusieve innovatie en groei in de Europese Unie, Singapore en Maleisië,
  2. Het ondersteunen van EU Green Business en meer bepaald KMO’s bij hun internationalisering door middel van green business opportuniteiten in de Europese Unie, Singapore en Maleisië,
  3. Het bevorderen van green business partnerschappen in doelgerichte sectoren door deel te nemen aan matchmaking-evenementen met lokale ondernemers.

Waar ligt de focus van deze missie?

  • afvalbeheer (plastiek, zwerfvuil op zee, bouw, elektronisch afval, vast en huishoudelijk afval),
  • duurzame financiering,
  • stedelijke milieuvraagstukken,
  • water
  • en andere.
Het programma van deze missie voorziet high level en technische meetings met overheidsinstanties en bedrijfsorganisaties. Meer informatie over het programma is weldra beschikbaar.
 

Hoe registreren?

Deelname is gratis, maar transport en verblijf dien je zelf te regelen. Gelieve hier te registreren voor dinsdag 30 april 2019.
 
Ben je geregistreerd, neem dan contact op met Cleantech Flanders. Wij brengen je in contact met Flanders Investment & Trade (FIT). FIT ondersteunt deze missie en zal aanwezig zijn in Singapore en Maleisië. Zij kunnen je ter plaatse de nodige ondersteuning bieden.

Partners

Aankomende events

Aankomend event