Zes Vlaamse partners bouwen Gentse regio uit tot een actief ecosysteem

Tegen 2030 wil de regio Gent uitblinken als een veerkrachtig cleantechecosysteem. Daarom hebben zes actoren uit de Gentse regio de handen in elkaar geslagen om kennis, ervaringen en kansen te bundelen en te transformeren naar een cleantechcluster. Dit vergt een sectoroverschrijdende aanpak op het vlak van energie, materialen, mobiliteit en water. De regio Gent heeft nog heel wat groeipotentieel. Co-creatie is essentieel voor het opbouwen van een cleantechecosysteem in deze regio.

De stad Gent, de haven van Gent, de Universiteit Gent, de provincie Oost-Vlaanderen, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Vlaanderen en Cleantech Flanders lanceerden op 18 mei 2016 de Cleantechcluster regio Gent. 

De Cleantechcluster regio Gent engageert zich om een antwoord te bieden op de uitdagingen waar de regio Gent voor staat: daling van de industriële CO2-uitstoot, een lager energieverbruik en de lokale productie van hernieuwbare energie. Ook zullen de uitdagingen op het vlak van mobiliteit en water worden aangepakt. Technologie, milieuwinst en economische groei kunnen perfect samengaan. 

Benieuwd naar het economisch belang van cleantech en het ecosysteem in de regio Gent?
Check de infographic

Partners

Aankomende events

Aankomend event