Nespresso recycleert koffiecapsules tot fietsen

29-08-2019

Samen met de Zweedse start-up Vélosophy startte koffieproducent Nespresso een recyclageproject om met gebruikte aluminium koffiecapsules fietsen te maken. Driehonderd van die capsules volstaan voor één fiets.

Recyclage van aluminium uit koffiecapsules

Al sinds begin jaren 90 van de vorige eeuw investeert Nespresso jaarlijks tientallen miljoen euro’s in recyclage van hun alumium koffiecapsules. Hoewel klanten hun afgedankte capsules in een lokale Nespressowinkel kunnen binnenbrengen om te laten recycleren, belanden toch elk jaar miljarden van deze capsules op de afvalberg. Daarom gaat Nespresso een partnership aan met Vélosophy, een Zweedse start-up die capsules zal smelten om het aluminium eruit te halen. Met het gerecycleerde aluminium van 300 capsules is het mogelijk een frame van één fiets te maken. “Door onze samenwerking met Vélosophy laten we aan koffieliefhebbers zien wat het potentieel is van hun ingeleverde koffiecapsules”, aldus de CEO van Nespresso, Jean-Marc Duvoisin.

Fietsen voor Ghanese schoolmeisjes

De fietsen zijn enkel te koop via het e-commerceplatform van Vélosophy . Het partnership dient ook een sociaal doel: voor elk verkocht exemplaar zullen Nespresso en Vélosophy via World Bicycle Relief een fiets schenken aan Ghanese schoolmeisjes, zodat ze naar school kan gaan. 

Lees meer via Het Laatste Nieuws

Aankomende events

Aankomend event