Eerste Europese e-snelweg met bovenleidingen voor hybride trucks

24-05-2019

Na de Verenigde Staten en Zweden heeft Duitsland nu ook een stuk snelweg met bovenleidingen voor hybride trucks. Met een pantograaf kunnen vrachtwagens tijdens hun rit de batterijen opladen en van fossiele brandstof op elektriciteit overschakelen. Zo daalt de CO2-uitstoot.

Al rijdend elektrisch ‘bijtanken’

De transportsector is verantwoordelijk voor een kwart van alle uitstoot van broeikasgassen. Hybride wagens en vrachtwagens kunnen die uitstoot doen dalen, maar volledig elektrisch rijden is uiteraard beter. Om de inzetbaarheid en efficiëntie van hybride vrachtwagens te verhogen, heeft het Duitse industriële concern Siemens een stuk autosnelweg van 10 km nabij Frankfurt uitgerust met elektrische bovenleidingen. Hybride trucks die met pantografen zijn uitgerust, net zoals treinen, kunnen elektrisch ‘bijtanken’ tijdens de rit. Chauffeurs kunnen ofwel elektrisch verder rijden, ofwel op fossiele brandstof overgaan om de batterijen op te laden.

Jaarlijks 7.000.000 ton CO2 minder

De voordelen van dit systeem van bovenleidingen voor hybride trucks zijn legio. In grote haven- en industriële gebieden ligt de CO2-uitstoot erg hoog. Omdat veel vrachtwagens daar vaak korte afstanden - minder dan 50 km - rijden, zou dit systeem de uitstoot en geluidsoverlast kunnen verminderen. Volgens Siemens kunnen elektrische trucks over een afstand van 100.000 km 16.000 euro in brandstof besparen. Mocht 30% van de vrachtwagens in Duitsland elektrisch aangedreven zijn, zou de jaarlijkse CO2-uitstoot met meer dan 7 miljoen ton dalen. Siemens is van mening dat in Duitsland ongeveer 4.000 km autosnelweg in aanmerking komt voor elektrische bovenleidingen.

Pantograaf

De vrachtwagens worden uitgerust met 2 pantografen die omhoog of omlaag gebracht kunnen worden. Dit kan de chauffeur manueel uitvoeren of automatisch met een sensor. Bij afname van elektriciteit met de pantografen moet de chauffeur een maximumsnelheid van 90 km/uur respecteren. De pantografen gaan automatisch naar beneden wanneer de pinkers gebruikt worden of bij bruuske uitwijkmanoeuvres.

Lees meer via World Economic Forum

Picture: © Siemens AG, Munich/Berlin

Aankomende events

Aankomend event