Siemens lanceert thuisbatterij

22-03-2019

Meer en meer huiseigenaars met zonnepanelen willen hun energie zelf opslaan in een thuisbatterij. De Duitse elektronicareus Siemens komt nu ook met een model op de markt. De Junelight van Siemens is dus de nieuwe concurrent voor de huidige producenten van thuisbatterijen: Shell en Tesla.

Duurzaam energiemanagement

CEO Andreas Matthé van de Siemens-afdeling Low Voltage legt uit waarom de markt voor thuisbatterijen goede vooruitzichten heeft: “Steeds meer huiseigenaren wekken hun eigen zonne-energie op. Met dalende tarieven om energie terug te leveren en stijgende energieprijzen willen ze de energie volledig zelf gebruiken, wanneer ze willen. De Junelight smart battery van Siemens creëert de technologische basis voor duurzaam energiemanagement.”

Besparing halve kilo CO2

Siemens noemt haar Junelight-batterij smart. Met reden, want de thuisbatterij houdt rekening met het weer en de weersvoorspelling bij het op- en het ontladen. Pas wanneer veel zonne-energie beschikbaar is, laadt de batterij volledig op. Junelight bestaat uit maximaal zes batterijen, goed voor een totaal vermogen van 19,8 kilowattuur. Elke kilowattuur die huiseigenaars vanuit de batterij halen, bespaart ongeveer een halve kilo CO2. Volgens Siemens kan de batterij warmtepompen en verwarmingsinstallaties aansturen. Bediening van de thuisbatterij gebeurt met een app.

Tussen 3.600 euro en 8.000 euro

Siemens deelt zelf geen prijzen mee, maar bij een Duitse verdeler wordt Junelight verkocht voor 4.990 euro. De thuisbatterij van Siemens is trouwens voorlopig enkel in Duitsland te koop, later dit jaar in Oostenrijk. Met deze prijs positioneert de elektronicagigant zich tussen beide concurrenten. Aan de ene kant verkoopt Shell haar thuisbatterij aan 3.600 euro, terwijl de prijs bij Tesla ongeveer 8.800 euro bedraagt.

Foto: © Siemens AG

Aankomende events

Aankomend event