Ontdek op 16 februari in Berchem hoe je via Hong Kong toegang kan krijgen tot China

China en Hong Kong, één land, twee systemen. Overweeg je Hong Kong als slimme hub om toegang te krijgen tot de Chinese markt? Volg dan deze infosessie georganiseerd door Flanders Cleantech Association en Invest Hong Kong op 16 februari in Berchem.

Voor de Chinese regering is energie-efficiëntie en milieutechnologie één van de prioriteiten om te komen tot een duurzame economische groei. Hong Kong wil daarbij de uitdaging aangaan door zich te profileren als technologische hub van de ‘Greater Pearl River Delta’, met milieutechnologie en hernieuwbare energie als één van de pijlers. Via Hong Kong, dat strategisch gelegen is aan de monding van de Parelrivier, kan de Chinese markt makkelijk worden benaderd.

Een recente studie van de Hong Kong Trade and Development Council heeft uitgewezen dat de milieumarkt tegen 2018 een omvang zou hebben van 11,6 miljard USD. Groeisectoren in deze regio zijn duurzame energie, ‘groene’ technologie, eco-cities en duurzaam bouwen. De verregaande economische integratie van de Parelrivierdelta biedt zeker kansen aan het Vlaamse bedrijfsleven. Via Hong Kong heb je een goede toegang tot de Chinese markt en worden de risico’s van het zakendoen in China geminimaliseerd.

Wil je meer weten? Dan nodigen wij jou graag uit voor de infosessie op donderdag 16 februari in Antwerpen. De infosessie wordt georganiseerd in samenwerking met Invest Hong Kong. Deze overheidsorganisatie begeleidt ondernemingen gratis bij het opstarten van een bedrijf in Hong Kong.

Je kan die dag rekenen op informatie over de cleantech policy in Hong Kong, op getuigenissen van bedrijven die de stap gezet hebben en op de mogelijkheid van een individueel gesprek om de specifieke noden van jouw bedrijf na te gaan. Na afloop van de infosessie is er gelegenheid tot individuele one-to-one meetings.

Voor meer informatie en inschrijven, mail naar carine.vanhove@cleantechflanders.com en laat haar weten of je een one-to-one meeting met een vertegenwoordiger van Invest Hong Kong wenst.

Aankomende events

Aankomend event