Ontmoet een Chinese delegatie uit Yulin op 28 april in Antwerpen

De dunbevolkte regio Yulin is vooral gekend voor zijn enorme reserves aan energie (zoals steenkool, gas en petroleum) en mineralen (onder meer rock salt). Door de grote aanwezigheid van zon en wind is Yulin ideaal voor alternatieve energiebronnen. 

Met het oog op een schonere ontginning van de rijkdommen die Yulin heeft, wil de delegatie de energie-efficiëntie aanpakken en de CO2-uitstoot reduceren. Om deze doelen te bereiken wil de delegatie in contact komen met bedrijven die actief zijn in deze sectoren. 

Tijdens het bezoek worden in de voormiddag de Vlaamse cleantechindustrie, het cleantechonderzoek in Vlaanderen en enkele Vlaamse bedrijven voorgesteld aan de delegatie. In de namiddag brengt de delegatie een bezoek aan de Haven van Antwerpen, waarbij naast het logistieke vooral ook aandacht uitgaat naar het chemische plaatje en het duurzame aspect van de haven.

Ben je actief in cleantech, hernieuwbare energie of duurzame technologie? Neem dan deel aan dit bezoek en ontdek hoe jij kan samenwerken met Chinese bedrijven.

Aankomende events

Aankomend event