CAPTURE bundelt expertise in grondstoffenrecyclage in een stedelijke context

01-06-2016

Centre for Advanced Process Technology for Urban REsource recovery, kortweg CAPTURE, wil Vlaanderen laten uitgroeien tot wereldspeler in grondstofhergebruik. Dit door de innovatie in het herwinnen van grondstoffen te versnellen en efficiënter te maken.

Verschillende onderzoekseenheden van de Universiteit Gent namen het initiatief om relevante stakeholders in technologische pijplijnen samen te brengen. Zo willen de partners van CAPTURE zoveel mogelijk expertise over grondstofhergebruik bundelen om uiteindelijk nieuwe ontwikkelingen hierrond te vermarkten. De domeinen waar momenteel op wordt ingezet, zijn (afval)water, CO2omvormen tot producten en kunststoffen.

CAPTURE is een platform dat werd opgericht door verschillende onderzoekseenheden van de Universiteit Gent in samenwerking met Vlaamse en internationale private en publieke partners. Naast investeringen van de Universiteit Gent en het Innovatiecentrum Universiteit Gent kan CAPTURE rekenen op financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de Vlaamse regering en de Provincie Oost-Vlaanderen. In totaal gaat het om een investering van ongeveer 15 miljoen euro.

Meer informatie over CAPTURE

Aankomende events

Aankomend event