Een proeftuin om biogebaseerde processen op te schalen

08-06-2016

Bio Base Europe Pilot Plant is een onderzoekscentrum voor innovatieve en duurzame technologieën in de Gentse haven. Door te werken met biogebaseerde processen verlaagt de CO2-uitstoot aanzienlijk en wordt er efficiënter omgegaan met rest- en nevenstromen.

Bio Base Europe Pilot Plant helpt bedrijven en onderzoeksinstellingen bij het vertalen van beloftevolle innovaties op laboratoriumschaal naar haalbare industriële processen. De pilootfabriek beschikt over een brede waaier aan apparatuur en een ervaren team van hoogopgeleide ingenieurs, operatoren en technici, waardoor het op korte tijd is uitgegroeid tot een wereldwijde referentie. 

Bio Base Europe Pilot Plant moet een omslag naar een biogebaseerde toekomst mogelijk maken, na het tijdperk van petroleum en steenkool. Tussen 2013 en 2015 werden al meer dan 130 projecten uitgevoerd voor 70 verschillende bedrijven. Ook was Bio Base Europe Pilot partner in meer dan 25 consortium gebaseerde projecten waarbij nog eens 85 bedrijven en onderzoeksinstellingen waren betrokken.

Meer informatie

Aankomende events

Aankomend event