Tech Lane Ghent Science Park: een duurzame hub voor schone technologie

06-07-2016

Op de site Eiland Zwijnaarde wordt het nieuw wetenschapspark, Tech Lane Ghent Science Park, uitgebouwd. Deze campus focust op bedrijven actief in cleantech, ICT, materialen en life sciences. Er wordt ook ruimte voorzien voor cleantechlaboratoria en -kantoren.

Duurzame ontwikkeling staat centraal in het Tech Lane Ghent Science Park. Er wordt dan ook volop ingezet op ecologisch bouwen, een duurzame mobiliteits- en energiestrategie en veel publiek toegankelijke groenvoorzieningen.

De campus telt 11 internationale R&D hoofdkantoren, 45 hightech start-ups, zeven onderzoekscentra, drie incubatoren, twee acceleratoren en 3.300 onderzoekers. Naast de 52 hectare die al zijn ontwikkeld, worden er nog 15 hectare voorzien voor hightech bedrijven, spin-offs en scale-ups in R&D.

Bovendien heeft het wetenschapspark een strategische ligging, vlakbij de verkeerswisselaar van de E40 en de E17 en met een rechtstreekse aansluiting op de R4. Dit park heeft dus alle troeven in handen om te groeien tot een Living Lab, een community voor creatief onderzoek, open innovatie en nieuwe opportuniteiten. 

Meer informatie

Aankomende events

Aankomend event