EnerGent investeert in lokale projecten van energiebesparing en hernieuwbare energie

05-10-2016

Alle Gentenaren kunnen door een aandeel te kopen mee investeren in de burgercoöperatie. De investeringen worden gebruikt voor onder andere de productie van hernieuwbare energie. Zo realiseerde EnerGent in 2017 333 kWp zonnepanelen via Gent Zonnestad.

EnerGent startte vanuit een groep bevlogen Gentenaren die zelf willen instaan voor hun energieproductie. Sinds 2013 is EnerGent actief als energiecoöperatie en verkocht het ondertussen al 150.000 euro aan aandelen. Met die middelen investeert EnerGent in hernieuwbare energieprojecten, de realisatie van energiebesparingen en het leveren van energiediensten.

Zo financierde EnerGent de plaatsing van superisolerend glas voor het kunstencentrum Vooruit. Het is ook de trekker van het project Wijkwerf dat de woningen in Gent beter wil isoleren door de bewoners te ontzorgen. Wijkwerf zoekt en selecteert goede aannemers, onderhandelt over de prijs en volgt de werf op. Dit project wordt financieel gesteund door de stad Gent en de Koning Boudewijnstichting. 

Een beknopt overzicht van de projecten van EnerGent vind je hier. 

Aankomende events

Aankomend event